Informatie voor basisscholen

De campagne van De Nationale Voorleesdagen is gericht op kinderen van 0-6 jaar.

Materialen voor basisschool

Jaarlijks kunt u vanaf half mei lespakketten en overige campagnematerialen bestellen via kinderboekengids.nl. U ontvangt hiervoor t.z.t. een aanbiedingsbrochure: De kinderboekengids.

Inhoud van het lespakket

  • nvd17_pakket_231Een registratiecode die u toegang geeft tot het digitale lesmateriaal op onderwijs.nationalevoorleesdagen.nl
  • Lesmap met lessuggesties bij de titels uit de Prentenboek TopTien
  • Een vingerpoppetje (cadeautje van de bibliotheek voor nieuwe leden) om te gebruiken tijdens het voorlezen
  • Een mini-editie van het Prentenboek van het Jaar met gratis toegang tot een interactieve app, die u ook op uw digibord kunt vertonen
  • Een set met diverse affiches (A2-formaat)
  • Een kopieerbare kleurplaat

De bestelde materialen worden in december bij de door u gekozen boekwinkel afgeleverd en afgerekend. Nabestellen kan na de uiterste besteldatum (20 juni 2016) alleen nog via uw boekwinkel (niet via de website). Uw bestelling komt op de reservelijst. Ruim een week voor aanvang van de campagne wordt gekeken of uw bestelling nog uitgeleverd kan worden.

Via de website kinderboekengids.nl kunt u nog wel de Prentenboek TopTien bij De Nationale Voorleesdagen bestellen.

Onderwijswebsite met aanvullend lesmateriaal

Via onderwijs.nationalevoorleesdagen.nl kunt u aanvullend lesmateriaal downloaden bij de Prentenboek TopTien. U heeft voor deze website een registratiecode nodig. De registratiecode staat op de lesmap van het lespakket en/of u heeft deze ná uw bestelling van het lespakket per email ontvangen.

Het voorleesontbijt

nvd17_affiche_ontbijt_231Het voorleesontbijt vindt plaats op woensdag 25 januari 2017. Bekende Nederlanders vinden het leuk om daarbij hun opwachting te maken. Maar uw leerlingen (en hun ouders) zijn uiteraard ook blij verrast als er ‘lokale beroemdheden’ op school komen voorlezen.  Zorg ervoor dat u uw voorleesgasten tijdig vastlegt. Samen met u bezorgen ze uw leerlingen een onvergetelijke ochtend.

De organisatie van uw voorleesontbijt heeft u volledig in eigen hand. Met de posters uit het lespakket kunt u Het Nationale Voorleesontbijt feestelijk aankleden.

Organiseert u een Voorleesontbijt of andere leuke activiteit?

Meld uw voorleesontbijt hier op deze website aan.

Vragen?

Mail of bel naar CPNB Klantenservice
(op werkdagen bereikbaar van 09.00-17.30 uur)
tel: 020 – 626 34 36
mail: klantenservice@cpnb.nl