Informatie voor basisscholen

De campagne van De Nationale Voorleesdagen is gericht op kinderen van 0-6 jaar.

Materialen voor basisschool

Voor De Nationale Voorleesdagen 2018 kunt u tot en met 9 juni 2017 bestellen via de website kinderboekengids.nl. U heeft rond 9 mei een aanbiedingsbrochure op school ontvangen: De kinderboekengids. In deze gids vindt u uitgebreide informatie over alle jeugdcampagnes voor het schooljaar 2017/2018.

Lees de Kinderboekengids 2017/2018 >

Inhoud van het lespakket

  • Een registratiecode die u vanaf november toegang geeft tot het digitale lesmateriaal op onderwijs.nationalevoorleesdagen.nl
  • Lesmap met lessuggesties bij de titels uit de Prentenboek TopTien
  • Een vingerpoppetje (cadeautje van de bibliotheek voor nieuwe leden) om te gebruiken tijdens het voorlezen
  • Een mini-editie van het Prentenboek van het Jaar met interactieve app, die u ook op uw digibord kunt vertonen
  • Een set met diverse affiches
  • Een kopiëerbare kleurplaat

De bestelde materialen worden in december bij de door u gekozen boekwinkel afgeleverd en afgerekend. Nabestellen kan na de uiterste besteldatum (9 juni 2017) alleen nog via uw boekwinkel (niet via de website). Uw bestelling komt op de reservelijst. Ruim een week voor aanvang van de campagne (24 januari 2018) wordt gekeken of uw bestelling nog uitgeleverd kan worden.

Via de website kinderboekengids.nl kunt u ook de boeken van de Prentenboek TopTien bij De Nationale Voorleesdagen 2018 bestellen.

Onderwijswebsite met aanvullend lesmateriaal

Via onderwijs.nationalevoorleesdagen.nl kunt u t.z.t. aanvullend lesmateriaal downloaden bij de Prentenboek TopTien. U heeft voor deze website een registratiecode nodig. De registratiecode staat op de lesmap van het lespakket en/of ontvangt u ná uw bestelling van het lespakket per email.

Het voorleesontbijt

Het voorleesontbijt vindt plaats op woensdag 24 januari 2018. Bekende Nederlanders vinden het leuk om daarbij hun opwachting te maken. Maar uw leerlingen (en hun ouders) zijn uiteraard ook blij verrast als er ‘lokale beroemdheden’ op school komen voorlezen.  Zorg ervoor dat u uw voorleesgasten tijdig vastlegt. Samen met u bezorgen ze uw leerlingen een onvergetelijke ochtend.

De organisatie van uw voorleesontbijt heeft u volledig in eigen hand. Met de posters uit het lespakket kunt u Het Nationale Voorleesontbijt feestelijk aankleden.

Organiseert u een Voorleesontbijt of andere leuke activiteit?

Meld uw voorleesontbijt hier op deze website aan.

Vragen?

Mail of bel naar CPNB Klantenservice
(op werkdagen bereikbaar van 09.00-17.30 uur)
tel: 020 – 626 34 36
mail: klantenservice@cpnb.nl

Nieuwsbrief voor scholen

Meld u hieronder aan voor onze onderwijsnieuwsbrief. U krijgt van ons nieuwtjes en lestips over De Nationale Voorleesdagen, maar ook over andere relevante leescampagnes. U kunt aangeven voor welke onderwijsvorm u zich aanmeldt.