The Blog

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Poppentheater voorstelling ‘Knuffelvriendjes’ voorleesweken 2019

januari 23 @ 08:00 - februari 22 @ 17:00

De interactieve voorstelling ‘Knuffelvriendjes’ waarbij de kinderen zelf actief meedoen, is een aanrader voor peuters en kleuters en leerlingen van het ZMLK onderwijs. Via poppenspel, vertelplaten, liedjes en bewegingsspel beleven de kinderen de vriendschap tussen Lotje en haar knuffels Oscar en Haas.

​Omdat u vooraf het prentenboekje ontvangt met bijhorende CD, waar de voorstelling op is gebaseerd, is het erg leuk voor de voorleeswerken.

Het verhaal: Lotje moet naar bed, maar ze is haar knuffelvriendjes Oscar en Haas kwijt. Lotje zoekt ze overal. Als Lotje in ze in de verhaaltjes kist zoekt, beleven de kinderen met Lotje het avontuur uit het boek van schildpad Oscar en zijn vriend Haas. Ze kruipen als een schildpad, maken zelf wind, regen en onweer en dansen na afloop van het verhaal. De kist wordt gesloten en Lotje moet nu echt naar bed. Maar Lotje hoort iets achter het gordijn … Dààr zijn ze, in het bos. Oscar en Haas zijn ècht op avontuur gegaan…

De kinderen zingen de liedjes, kruipen als een schildpad en maken zelf wind, en regen. Deze voorstelling is ook zeer voor het ZMLK-onderwijs. De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek ’Oscar’ van Trees Verburg (Stichting Oscar). U ontvangt per boeking 1 boekje met cd èn lesbrief gratis.

De workshop wordt per groep gegeven en duurt 45 minuten.

Muziek: Trees Verburg en Dony van Vliet
Leeftijd: 2,5 tot 4 jaar.
Thema’s: voorlezen, vriendschap, knuffels, naar bed gaan, het weer.
Duur voorstelling: 45 minuten.

Karin, Pedagogisch medewerkster VVE-speelzaal Marimba:
De peuters waren onder de indruk en zaten geboeid te kijken en helemaal in het spel. Het was precies lang genoeg.

Saskia, orthopedagogisch medewerkster SBO Mozaïek:
Wat hebben ze genoten van de voorstelling. De kleuters waren zeer onder de indruk van de poppen. Erg leuk dat ze ook mee konden doen!

Gegevens

Begin:
januari 23 @ 08:00
Einde:
februari 22 @ 17:00
Website:
https://www.popcontact.nl/knuffelvriendjes