Informatie voor basisscholen

De campagne van De Nationale Voorleesdagen is gericht op kinderen van 0-6 jaar.

Materialen voor basisschool

Voor De Nationale Voorleesdagen 2019 kunt u vanaf 15 mei 2018 materialen bestellen via de website kinderboekengids.nl. U ontvangt begin mei een aanbiedingsbrochure op school: De kinderboekengids. In deze gids vindt u uitgebreide informatie over alle jeugdcampagnes voor het schooljaar 2018/2019.

Inhoud van het lespakket

  • Een registratiecode die u vanaf november toegang geeft tot het digitale lesmateriaal op onderwijs.nationalevoorleesdagen.nl
  • Lesmap met lessuggesties bij de titels uit de Prentenboek TopTien
  • Een voorleesknuffeltje (cadeautje van de bibliotheek voor nieuwe leden) om te gebruiken tijdens het voorlezen
  • Een mini-editie van het Prentenboek van het Jaar met interactieve app, die u ook op uw digibord kunt vertonen
  • Een set met diverse affiches
  • Een kopiëerbare kleurplaat

De bestelde materialen worden in december bij de door u gekozen boekwinkel afgeleverd en afgerekend. Nabestellen kan na de uiterste besteldatum alleen nog via uw boekwinkel (niet via de website). Uw bestelling komt op de reservelijst. Ruim een week voor aanvang van de campagne (eind januari) wordt gekeken of uw bestelling nog uitgeleverd kan worden.

Via de website kinderboekengids.nl kunt u ook de boeken van de Prentenboek TopTien bij De Nationale Voorleesdagen 2019 bestellen.

Onderwijswebsite met aanvullend lesmateriaal

Via onderwijs.nationalevoorleesdagen.nl kunt u t.z.t. aanvullend lesmateriaal downloaden bij de Prentenboek TopTien. U heeft voor deze website een registratiecode nodig. De registratiecode staat op de lesmap van het lespakket en/of ontvangt u ná uw bestelling van het lespakket per email.

Gratis app bij de mini-editie

Het Prentenboek van het Jaar verschijnt in een mini-editie inclusief een meertalige app. In deze app wordt het boek voorgelezen en zijn er allerlei leuke interactieve elementen toegevoegd. De mini-editie is tijdens de campagneperiode (23 januari t/m 3 februari 2019) verkrijgbaar bij de boekhandel voor € 5,25. Ook de app is vanaf dan beschikbaar voor Android en iOS én je kunt hem op deze website gebruiken.

Het voorleesontbijt

Het voorleesontbijt vond plaats op woensdag 24 januari 2018. Bekende Nederlanders vinden het leuk om daarbij hun opwachting te maken. Maar uw leerlingen (en hun ouders) zijn uiteraard ook blij verrast wanneer er ‘lokale beroemdheden’ op school komen voorlezen.  Zorg ervoor dat u uw voorleesgasten tijdig vastlegt. Samen met u bezorgen ze uw leerlingen een onvergetelijke ochtend.

De organisatie van uw voorleesontbijt heeft u volledig in eigen hand. Met de posters uit het lespakket kunt u Het Nationale Voorleesontbijt feestelijk aankleden.

Foto’s van Het Nationale Voorleesontbijt kunt u hier vinden.

 

De feestelijke afsluiting van De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn zaterdag 3 februari 2018 feestelijk afgesloten in Burgers’ Zoo. Overal in het park werd voorgelezen uit de Prentenboeken TopTien. Diewertje Blok mocht voor het tijgerverblijf het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt voorlezen.

Foto’s van de feestelijke afsluiting kunt u hier vinden.

Vragen?

Mail of bel naar CPNB Klantenservice
(op werkdagen bereikbaar van 09.00-17.30 uur)
tel: 020 – 626 34 36
mail: klantenservice@cpnb.nl

Nieuwsbrief voor scholen

Meld u hieronder aan voor onze onderwijsnieuwsbrief. U krijgt van ons nieuwtjes en lestips over De Nationale Voorleesdagen, maar ook over andere relevante leescampagnes. U kunt aangeven voor welke onderwijsvorm u zich aanmeldt.