Informatie voor basisscholen

De campagne van De Nationale Voorleesdagen is gericht op kinderen van 0-6 jaar.

Materialen voor basisschool

Voor De Nationale Voorleesdagen 2019 kunt u vanaf 29 april 2019 materialen bestellen via de website kinderboekengids.nl. U ontvangt begin mei een aanbiedingsbrochure op school: De kinderboekengids. In deze gids vindt u uitgebreide informatie over alle jeugdcampagnes voor het schooljaar 2019/2020.

Inhoud van het lespakket

  • Een registratiecode die u vanaf november toegang geeft tot het digitale lesmateriaal op onderwijs.nationalevoorleesdagen.nl
  • Een mini-editie van het Prentenboek van het Jaar.
  • Een voorleesknuffeltje  om te gebruiken tijdens het voorlezen
  • Lesmap met lessuggesties bij de titels uit de Prentenboek TopTien
  • Toegang tot de animatie bij het boek.
  • Een set met diverse affiches
  • Een kopiëerbare kleur- en doeplaat

De bestelde materialen worden in december bij de door u gekozen boekwinkel afgeleverd en afgerekend. Nabestellen kan na de uiterste besteldatum alleen nog via uw boekwinkel (niet via de website). Uw bestelling komt op de reservelijst. Ruim een week voor aanvang van de campagne (eind januari) wordt gekeken of uw bestelling nog uitgeleverd kan worden.

Via de website kinderboekengids.nl kunt u ook de boeken van de Prentenboek TopTien bij De Nationale Voorleesdagen 2019 bestellen.

Onderwijswebsite met aanvullend lesmateriaal

Via onderwijs.nationalevoorleesdagen.nl kunt u t.z.t. aanvullend lesmateriaal downloaden bij de Prentenboek TopTien. U heeft voor deze website een registratiecode nodig. De registratiecode staat op de lesmap van het lespakket en/of ontvangt u ná uw bestelling van het lespakket per email.

Het voorleesontbijt

Het voorleesontbijt vindt plaats op woensdag 22 januari 2020. Bekende Nederlanders vinden het leuk om daarbij hun opwachting te maken. Maar uw leerlingen (en hun ouders) zijn uiteraard ook blij verrast wanneer er ‘lokale beroemdheden’ op school komen voorlezen.  Zorg ervoor dat u uw voorleesgasten tijdig vastlegt. Samen met u bezorgen ze uw leerlingen een onvergetelijke ochtend.

De organisatie van uw voorleesontbijt heeft u volledig in eigen hand. Met de posters uit het lespakket kunt u Het Nationale Voorleesontbijt feestelijk aankleden.

Foto’s van Het Nationale Voorleesontbijt kunt u hier vinden.

Vragen?

Mail of bel naar CPNB Klantenservice
(op werkdagen bereikbaar van 09.00-17.30 uur)
tel: 020 – 626 34 36
mail: klantenservice@cpnb.nl

Nieuwsbrief voor scholen

Meld u hieronder aan voor onze onderwijsnieuwsbrief. U krijgt van ons nieuwtjes en lestips over De Nationale Voorleesdagen, maar ook over andere relevante leescampagnes. U kunt aangeven voor welke onderwijsvorm u zich aanmeldt.