H.K.H. Prinses Laurentien opent 20 januari De Nationale Voorleesdagen

cpnbnieuws

– Aftrap bij het AVROTROS-programma Zin in Zappelin op NPO 3

– De Nationale Voorleesdagen dit jaar online

– Voorlezen tijdens lockdown waardevoller dan ooit

H.K.H. Prinses Laurentien opent 20 januari De Nationale Voorleesdagen met een voorleesontbijt in het AVROTROS-programma Zin in Zappelin op NPO3. Dat is het begin van de achttiende -door de lockdown bijzondere- editie van De Nationale Voorleesdagen die nog tot en met zaterdag 30 januari duren.

Peuters en kleuters worden dit jaar voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar 2021 Coco kan het! (2019, Uitgeverij Gottmer) gemaakt door Loes Riphagen, of uit de negen andere boeken uit de Prentenboek Top 10. Juist nu is voorlezen belangrijker dan ooit. Voorlezen is een fijn moment om de tijd thuis samen door te brengen en het versterkt ook nog eens de band tussen ouder en kind. Vanuit De Nationale Voorleesdagen gaat naar iedereen de oproep uit om dit jaar thuis voor te lezen of om de aflevering van Zin in Zappelin woensdagochtend te kijken.

De aflevering ‘Voorlezen’ van Zin in Zappelin is woensdag 20 januari 2021 om 07.05 uur te zien bij AVROTROS op Zappelin (NPO 3). De herhaling is om 12.00 uur.

De (online) Voorleesontbijten

Ieder jaar lezen bekende en onbekende Nederlanders, lokale en nationale helden voor tijdens De Nationale Voorleesdagen. Onder anderen H.K.H. Prinses Laurentien, Jim Bakkum, Frits Barend, Willie Wartaal, Lucy Woesthoff, Burgemeester Aboutaleb en Minister Arie Slob zetten zich dit jaar tijdens De Nationale Voorleesdagen (online) in om te onderstrepen hoe belangrijk voorlezen is.

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een project van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. De voorleescampagne vindt voor de 18de keer plaats. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen van kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.