Informatie voor Kinderopvang

De campagne van De Nationale Voorleesdagen is gericht op kinderen van 0-6 jaar.

Gratis peuterpakket Nationale Voorleesdagen

Ieder jaar ontvangen alle kinderdagverblijven en (geregistreerde) peuterspeelzalen die bekend zijn bij EDG Media in december een gratis promotiepakket. Dit pakket bevatten o.a. materialen waarmee u een Voorleesontbijt bij u op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal feestelijk aan kunt kleden.

W Wilt u dit pakket in de toekomst ontvangen? U kunt zich bij EDG Media in het adressenbestand laten zetten. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen een Voorleesontbijt organiseren (de aftrap van De Nationale Voorleesdagen). Voor het ontbijt kunt u zelf een -al of niet bekende- voorleesgast uitnodigen. Meld uw voorleesontbijt t.z.t. rechtstreeks op deze pagina aan voor plaatsing op de pagina ‘voorleesontbijt’ van deze website.

Speeltips bij de Prentenboek TopTien

Tien voorleesboeken staan jaarlijks centraal in de campagne: De Prentenboek TopTien.

Op onderwijs.nationalevoorleesdagen.nl vindt u leuke speeltips bij alle boeken van de Prentenboek TopTien. U moet zich  voor deze website eerst registreren en u kunt daarna een inlogaccount aanmaken. 

*Let op: Bij EDG kunt u geen nabestellingen voor peuterpakketten plaatsen, indien u vragen heeft over de pakketten kunt u contact opnemen met de klantenservice van de CPNB: klantenservice@cpnb.nl.
(Telefonisch: 020 626 34 36).

Gratis app bij de mini-editie

Het Prentenboek van het Jaar verschijnt in een mini-editie inclusief een meertalige app. In deze app wordt het boek voorgelezen en zijn er allerlei leuke interactieve elementen toegevoegd. De mini-editie is tijdens de campagneperiode (23 januari t/m 3 februari 2019) verkrijgbaar bij de boekhandel voor € 5,25. Ook de app is vanaf dan beschikbaar voor Android en iOS én je kunt hem op deze website gebruiken.

Nieuwsbrief voor scholen

Meld u hieronder aan voor onze onderwijsnieuwsbrief. U krijgt van ons nieuwtjes en lestips over De Nationale Voorleesdagen, maar ook over andere relevante leescampagnes. U kunt aangeven voor welke onderwijsvorm u zich aanmeldt.